apartmani peljesac sreser wine oskorusno plavac
My image My image My image My image My image My image My image My image
My image
apartmani peljesac sreser wine oskorusno plavac
apartmani sreser apartmani sreser apartmani sreser apartmani sreser apartmani sreser croatia germany united kingdom

Cjenjeni gosti. Mjesto SRESER je smješten na južno dalmatinskom poluotoku PELJEŠCU, na sjevernoj strani, te 80 km udaljen od preljepog Dubrovnika, gdije je smješten najbliži aerodrom. Sreser je smješten po sredini pelješkog poluotoka i jedinstven je po svojoj plaži. To je malo ribarsko naselje u kojem stanovništvo vec stojećima na tradicionalni način uzgaja vinovu lozu, masline, brine se o pčelama, lovi ribu i uzgaja kamenice. Istovremeno uživajući u svim prednostima tehnologije u njihovoj preradi i pripremi najkvalitetnijih vina, maslinovog ulja, meda i drugih prozvoda iz prirode. Iako većinom posjetitelji koji dolaze sredinom ljeta uživaju u vrućini prirode kada se osjeća miris osušene trave i smole koja se cijedi sa borova , a ne vide kao Pelješac izgleda kada počinje proljeće, kada rastu ukusne divlje šparoge, cvjeta kadulja i vrijes, i kada su kamenice najukusnije. Na jesen kada se bere grožđe i pravi vino, dani su još dovoljno topli kako bi se moglo uživati u ugodnom kupanju. Tako SRESER njeguje duboko ukorijenjenu tradiciju ribarstva i vinogradarstva, dok se preko ljeta pretvara u idealnu turističku destinaciju za odmor. Ljeta su topla i duga, a sezona kupanja počimlje obično oko 1 svibnja, a zna trajati i do kraja listopada. No blaga mediteranska klima pruža ugodan odmor tokom čitave godine. Toplo i čisto more, atraktivne plaže, otočići i šetaliste glavne su ljepote Sresera. Sreser će se posebno dopasti šetačima i svima koji vole stara autentična mjesta. Ako tražite istinski odmor bez gužve i buke sigurno će te ga tu naći. No ipak, disko klubovi, mnogobrojni restorani te caffe barovi se nalaze u obližnjim mjestima koji su udaljeni izmedju 3 - 20 km od Sresera. Tako ako zelite nocni provod a ipak želite spavati u tišini jutra i uzivati u blizini mora, opet ste na pravom mjestu. Sreser je idealno smješten za preljepe izlete. Dubrovnik je nedaleko, svega 80-ak km i prepun je preljepih povjesnih znamenitosti i muzeja, Korčula, poznata po srednjovjekovnom gradu I po rođenu Marka Pola je također na pola sata udaljenosti, Ston, srednovjekovni graćic je isto u blizini. Do Mljeta - nacionalnog parka se treba ići samo sat vrenmena sa organiziranim brodicem ili sa trajektom.
U Sreseru postoji crkva, dva restorana , jedan bistro, dvije prodavaonice te turisticki informativni centar Glavna plaža nastala je naslagama najsitnijeg pjeska po kojem možete hodat bez obuće i u potbuno je drugačija nego ostala kupališta. Ulaz u more je postepen te je idealan za djecu. Na udaljenosti do 50 metara od obale dubina ne prelazi 1.5 metara. Sa te plaže moguće je hodajući doći do manjeg slikovitog otočića "Gospinog skoja". Otok je pravo mjesto za romantične osobe gdje mogu uživati u tišini na predivnim bjelim izglačanim stijenama, slušati cvrčke i uživati u plavetnilu mora I netaknutoj prirodi a borova šuma na samoj obali nudi ugodnu hladovinu i tjekom cijelog dana. Pelješac je poznat po svježim morskim specijalitetima, prekrasnim domaćem crnom vinou (Mali Plavac,Dingač i Postup jedni su od najkvalitetnijih Europskih suhih vina) te domaćim pršutima i kozjim sirevima.
Apartmani Šundrica udaljeni su od plaže samo 3 m, a djeli ih samo sporedna uska uličica koja se u večernjim satima pretvara u šetalište. Kuća se sastoji od 6 raznolikih apartmana. Apartmani za 2-3 osobe (spavaća soba, kuhinja, kupaona, terasa), apartmani za 2 -5 osoba( spavaća soba, dnevna soba sa kaučom na razvlačenje, kuhinja, kupaona, balkon), apartman za 5-7 osoba(dvije spavaće sobe, dnevna soba sa kaučom na razvlačenje ,kuhinja, kupaona, balkon). Svaki apartman ima televiziju sa satelitskim prijemom, te internetski pristup.Cijena apartmana počinje od 9 eura po osobi, ovisno o broju osoba u apartmanu i trajanju boravka. Nadamo se vašoj posjeti I vašem društvu sa nama uz čašu našeg domaćeg vina!

APARTMANI ŠUNDRICA Kraj Bililo 1
e-mail: sundrica_sreser@yahoo.com
tel/fax: +385 20 742 258
mob: +385 98 941 0833 <

dubrovnik