apartmani peljesac sreser wine oskorusno plavac
My image My image My image My image My image My image My image My image
My image
apartmani peljesac sreser wine oskorusno plavac
apartmani sreser aprtmani sreser apartmani sreser apartmani sreser apartmani sreser croatia germany united kingdom
apartmani croatia peljesac sreser
Vinarija Šundrica se nalazi na poluotoku Pelješcu u naselju Oskorušno . Proizvodnja vina i maslinovog ulja su glavni poslovi naše obitelji u posljednja dva stoljeća , što je dovelo do otvaranja vinarije i mlinice za masline već 1921 godine .Pelješki vinogradi su poznat širom svjeta po specifičnom tlu. Tlo je bogato kalijem, a sastoji se od šljunka,zemlje i sitnih kamenčića , što sprečava gubitak vlage u vrućim ljetnim mjesecima a jutarnje rose stvaraju savršene uvjete za dobru kvalitetu vina. Uzgojni oblik vinove loze kod nas je niski, od 30cm i mogu narasti do 80 cm, što je još jedan razlog zašto vlaga ostaje u tlu tijekom ljetnih mjeseci jer krošnja vinove loze spriječava isparavanje. Vinova loza se ne uzgaja na žici, kako je to uobičajeno u drugim vinskim regijama, uzgoj je slobodan, kompletna obrada se radi ručno što svaki trs čini jedinstvenim i unikatnim.
apartmani croatia peljesac sreser apartmani croatia peljesac sreser apartmani croatia peljesac sreser apartmani croatia peljesac sreser
Ako pogledate naše vinograde , vidjet ćete kako su uklesani u brdo i ponekad se ljudi pitaju kako ih je uopće moguće obrađivati ? Svi poslovi vinogradima se obavljaju ručno, motikom i nerjetko uz pomoć magaraca . Mnogi od ovih vinograda su napravljeni ukopavanjem u brdo, radeći terasu po terasu na kojima se nalazi manji broj loza , a svaka terasa je ograđena suhozidima , koji su građeni ručno bez cementa. Oni izgledaju tako lijepo i tako moćno , prirodno . U tim vinogradima uzgajamo Plavac mali i Rukatac . Plavac mali je kvalitetno crno vino a Rukatac je kvalitetno bijelo vino .
apartmani croatia peljesac sreser apartmani croatia peljesac sreser apartmani croatia peljesac sreser apartmani croatia peljesac sreser

Plavac mali. Postoji priča da Plavac Mali voli škrtu i zahtjevnu zemlju i da zato najbolje uspijeva na poluotoku Pelješcu . Plavac Mali se zove tako zbog veličine bobe grožđa i zbog bogate,duboke plave boje grožđa , što nas podsjeća na hrvatsko more . Plavac mali su puna vina , visokih alkohola i tanina sa okusom i aromama kupine , tamne trešnje i hrvatskih bilja ( lavande i kadulje ) . Naša vina dozrijevaju u hrastovim bačvama , koji dodaje složenost i bogatstvo vina . Vinio Plavac Mali se služi sa težim jelima ( meso ...) a odlično se slaže sa Hrvatskim pršutom i tvrdim sirevima.

Rukatac. Vino je svijetlo žuto - zelenkaste boje s notama svježeg limuna i mediteranskim mirisima . Ona ima lijep suhi buke osvježavajućeg okusa . Najbolje ga je posluživati rashlađenog uz naše dalmatinske specijalitete od inćuna , rižota, plodova mora i kozjim sirom .

MASLINOVO ULJE. Berba maslina se obavlja ručno u našim stoljetnim maslinicima, te se ulje proizvodi hladnim prešanjem , što mu daje svjež i voćni miris obogaćen aromama . Punina njegova blaga i bogata okusa isprepliće se sa lijepom dozom oštrine . Proizvodnja je ograničena i usmjerena prvenstveno na kvalitetu .

  apartmani croatia peljesac sreser apartmani croatia peljesac sreser  
dubrovnik